shuayip.com

Barış Çiçeği Bakımı

Çiçek bakımı yazılarıma bugün de barış çiçeği ile devam etmek istedim. Hem yeni bir hobiye başlamak isteyenler hem de evinin dekorasyonunda güzel bir değişiklik yapmak isteyenlerin tercih ettiği bu çiçek size de huzur ve mutluluk getirebilir.

Halk arasında yelken çiçeği olarak da adlandırılan barış çiçeği oldukça farklı ve göz kamaştırıcıdır. Genelde büyük saksılarda yetiştirilen ve yerleştirildikleri odanın havasını değiştiren bu bitkilerle ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız sizin için derlediğim püf noktalarına göz atabilirsiniz.

Barış çiçeği bakım önerileri
Barış Çiçeği

Barış Çiçeği ile İlgili Temel Bilgiler

Bir diğer adı da barış zambağı olan bu bitki parlak yeşil yaprakları ve zarif çiçekleri ile oldukça dikkat çekici türlerden biridir. Geniş ve uzun yapraklarının renk tonu evinizin atmosferini çok daha pozitif hale getirir. Çiçekleri ise hem güzel kokuları hem de hoş görüntüleri ile insanı kendisine hayran bırakır.

Bu bitki her ne kadar dışarıdan bakımı zor gibi görünen türlerden biri olsa da aslında durum hiç de düşündüğünüz gibi değil. Bu bitkinin bakımı pek çok türe göre oldukça kolay. Orkide kadar narin görünse de evdeki neredeyse bütün ortamlara hızlı bir şekilde adapte olabiliyor. Uzun ömürlü bir bitki olan barış çiçeği iyi bakıldığında yılda iki kere çiçek açıyor.

Sonbahar ve ilkbahar aylarında büyümesinin hızlandığını da söylemek mümkün. Ayrıca yapılan araştırmalar bu çiçeğin evin havasını temizleme konusunda oldukça başarılı olduğunu gösteriyor. Çiçek bakmaya yeni başlamış olsanız da evinize yeni bir bitki türü almak isteseniz de fark etmez barış çiçeği kesinlikle size de iyi gelecek.

NASA tarafından yapılan açıklamalara baktığımızda da bu çiçeğin ortamdaki kimyasal gazları yok etme özelliği olduğunu görüyoruz. Bu bakımdan da bu çiçeğin çocuklu aileler ve evcil hayvanı olanlar için de uygun olduğunu ifade edebiliriz.

Peki bakalım bu güzel çiçeğe bakmak için ne gibi püf noktalarına dikkat etmemiz gerekir.

Evinizi Güzelleştirecek

Care Recommendations

Her ne kadar bakımı diğer pek çok çiçek türüne göre çok daha kolay olsa da yine de dikkat etmeniz gereken bazı pratik bilgiler olduğunu söyleyebiliriz.

Soil

Öncelikle işe bu çiçeğin ne tür topraklardan hoşlandığını söyleyerek başlayalım. Bu bitkinin mutlu bir şekilde hayatına devam edebilmesi için mineral bakımından zengin bir toprakta yetiştirilmesi gerekiyor. Bu tür toprakları nereden bulacağınızla ilgili aklınızda soru işaretleri varsa yapı marketlerdeki uzmanlardan yardım alabilirsiniz.

Işık ve Sıcaklık

Toprak seçimi konusunda bilgi sahibi olduğumuza göre şimdi de bu bitkinin nasıl bir ortamda bulunmak istediği konusuna geçelim. Bu çiçeğin kendisini daha iyi hissetmesi için doğrudan güneş ışığına maruz kalmaması gerekiyor. Aydınlık bir ortama yerleştirirseniz çok daha hızlı büyür ancak ne çok güneş almalı ne de gölgede kalmalı.

Bu bitki için en uygun sıcaklık aralığı ise 10 ila 28 derece arasında değişiyor. Çiçeğin solmaması için onu mutlaka çok sıcaklardan ve soğuklardan korumalısınız. Yine de bütün bunlara rağmen evinizdeki ısı ideal sıcaklıktan farklıysa bu çiçeğin yüksek adaptasyon gücü sayesinde sizinle yaşamaya alışma ihtimali olduğunu da ifade etmek gerekir.

Yaşadığınız şehir çok sıcaksa toprağını sürekli nemli tutarak yaşanabilecek olası sorunlara karşı önlem alabilirsiniz. Toprağı kuru olursa bitkinizin gelişimi durabilir. Ayrıca belli aralıklarla yapraklarına su sıkarsanız bu da yapraklarının çok daha sağlıklı olmasına yardımcı olacaktır.

Irrigation

Bu çiçeğin ne şekilde sulanacağı ile ilgili kısma geçtiğimizde öncelikle yaz aylarında haftada üç dört ve kış aylarında da haftada bir iki kere sulanması gerektiğini söylemek gerekiyor. Çiçeklenme dönemlerinde bu sulama aralıklarını biraz daha azaltabilirsiniz ama onun dışında toprağının asla kurumasına izin vermemelisiniz.

Çiçeklenme sürecinde barış çiçeğinizi biraz daha aydınlık bir alana alıp daha az sulayın, sonrasında eski bakım düzenine dönebilirsiniz. Ayrıca saksısının küçük geldiği dönemlerde de mutlaka saksısını uygun şekilde değiştirip bolca sulamaya devam edin.

Things to pay attention

Tips and Tricks

Bu çiçeğin bakımı ile ilgili dikkat edilmesi gereken en önemli konu su kabının her zaman aynı miktarda suyla doldurulması.

Ayrıca bitkiye vereceğiniz suyun oda sıcaklığında ve dinlendirilmiş bir su olduğundan emin olmalısınız.

Mümkünse sulama aralıklarını aynı gün ve saatlerde olacak şekilde ayarlamaya özen gösterin.

Saksı değişimini ise iki ya da üç yılda bir yapabilirsiniz. Sürekli saksı değişimi isteyen bir çiçek değildir.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top