shuayip.com

Puppy Preparation Guide

Evcil hayvan sahiplenmek belki de hayatımızın en heyecanlı anlarından birini yaşamamıza neden olur. Küçük bir yavru köpek ya da kediyi alıp evimize getirdiğimizde kendimizi mükemmel hisseder, hiç olmadığımız kadar mutlu oluruz. Peki siz gerçekten buna hazır mısınız?

Daha önceki yazımda bir yavru kedi sahiplendiğinizde yapmanız gerekenleri adım adım anlatmıştım. Bugün de köpek sahiplenenlere bu işin her aşamasında destek olacak bir rehber yayınlamak istedim. Bu rehberi köpek maması, tasma ya da köpek isimleri araştırması gibi konularda kullanabilir, her zaman kullanacağınız bir kılavuz haline getirebilirsiniz.

Yavru köpek için hazırlıklar
Practical information

Yavru Köpek için Hazırlıklar

Yavru köpeğinizi sahiplendiniz ve eve getirdiniz. Ama şimdi ne yapmanız gerektiğinden tam olarak emin değil misiniz? Pek çok evcil hayvan sahibi heyecandan dolayı böyle bir duruma düşebiliyor. İşte bu gibi durumlarda da yavru köpek kılavuzları imdadınıza yetişiyor.

Yapacağınız hazırlıklar sahiplendiğiniz köpeğin yaşına ve cinsine göre değişse de aslında temel olarak atacağınız adımlar birbirinden o kadar da farklı değil.

İpuçları

Evin Hazır Hale Getirilmesi

Her ne kadar heyecandan ve mutluluktan bu adımı tam zamanında uygulama ihtimaliniz düşük olsa da aslında bir köpeği eve getirmeden önce evde bazı düzenlemeler yapılması gerekir. Pek çok kişi evcil dostunu aldıktan sonra bunu akıl ettiği için bu aşamayı köpeğiniz eve gelir gelmez de yapabilirsiniz.

İşe öncelikle elektrik telleri, telefon, uzaktan kumanda, temizlik malzemeleri dahil bütün kimyasallar, heykel gibi kırılabilecek objeler, kitaplar, yırtılabilecek her tür belge ve gözlükleri ortadan kaldırarak başlamalısınız. Bunlar ortada olursa hem yavrunuz zarar görebilir hem de eşyalarınız kullanılamayacak hale gelebilir.

Bu işi yaparken onun bakış açısından bakmaya çalışarak ona zararlı olabilecek bütün eşyalardan mümkün mertebe kurtulmaya çalışmalısınız. Mesela heykelleri yukarı kaldırabilir, temizlik malzemelerini kapalı bir dolabın üst rafına kaldırabilirsiniz.

64b838098a33c34d1429f3f8a97e4bd2 1024x683 1 yavru köpek 1 | Shuayip.com
Practical information

İsim Bulun

Artık bir köpeğiniz olduğuna göre ona güzel bir isim bulmalısınız. Eğer bunu önceden düşünmediyseniz ya da araştırmadıysanız en sevdiğiniz yiyecekleri, film ya da hikaye karakterlerini düşünebilir, yabancı dillerden kulağınıza hoş gelen bir adı tercih edebilirsiniz. Eve geldiği ilk andan itibaren ona adıyla seslenmenizin çok büyük önem taşıdığını unutmayın.

Malzemeleri Yerleştirin

Köpeğinizin mama kaplarına, güzel bir yatağa, kendine uygun oyuncaklara, bir şampuana, fırçaya, ödül mamalarına ve kuru mamaya ihtiyacı olacak.

Bütün bunlarla ilgili yapacağınız seçimler konusunda olabildiğince titiz davranmalısınız. Mesela köpek şampuanı seçerken dikkat edilecekleri öğrenmek için bu yazıya da göz atabilirsiniz.

Ödül maması ve kuru mama seçimi ise bu konuda en çok dikkat edilmesi gereken madde diyebiliriz. Bir evcil hayvanın kendisine uygun mama ile beslenmesi çok önemli, böylece hayatı boyunca sağlıklı olacak ve hem sizi üzecek hem de kendisini yıpratacak sağlık sorunları ile boğuşmayacaktır.

Ayrıca ona enerjisini atması için kullanacağı güzel oyuncaklar almayı, yatacağı bir yatak edinmeyi ya da evde kendiniz hazırlamayı ve tüylerini taramak için fırça kullanmayı da unutmamalısınız.

Tuvalet Eğitimi ve Pedler

Eğer köpeğiniz daha tuvalet eğitimi alma yaşına gelmemiş minik bir bebekse bu durumda birkaç paket ped edinmeniz gerekiyor demektir. Bu pedleri evin bir odasına uygun şekilde yerleştirip bir süre tuvaletini buraya yapmanız gerekecek. Sonrasında ise pedleri yavaş yavaş azaltıp köpeğinizi düzenli olarak gezdireceksiniz. Bu süreçte sabırlı olmayı da ihmal etmeyin.

Tasma

Tuvalet eğitim süreci tamamlandığında ve yavru köpeğinizin aşıları bittiğinde artık dışarı çıkmaya da hazır hale gelecek. Bu yüzden ona hem kendi zevkinize uygun hem de köpeğinizin rahat etmesini sağlayacak iyi bir tasma almalısınız.

Köpeğinizin özelliklerine göre boyun ya da göğüs tasması tercih edebilir, gezdirmek için ise kayış ya da uzatmalı modellerden kullanabilirsiniz.

kopektasmasiotomatik yavru köpek 2 | Shuayip.com
Practical information

Tips and Tricks

Bütün bu hazırlıkları yaptıktan sonra köpeğinizle yaşamak üzere uygun hale geleceksiniz. Ancak tabi ki bu aşamalarda tek tek ilerlerken kendinizde iyi bir rutin oluşturmalısınız. Köpekler her zaman rutinleri seven hayvanlardır.

Mama ve su verdiğiniz saatlere özen göstermeli, mümkünse onu her zaman aynı zamanda dışarı çıkartmalısınız. Ayrıca günün belli bir kısmını oynamaya ayırmanız da büyük önem taşıyor.

Köpeğinizin rutini zamanla oturacağı için bu konuda acele etmenize gerek yok. Ayrıca bu rutini eve alıştıktan sonra oluşturmanızda da yarar var.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top