oyun 2 kutu oyunları 2 | Shuayip.com

En Eğlenceli Kutu Oyunları! Heyecan Verici 10 Oyun

Covid-19 döneminde, evde sıkılmak yerine, eğlenceli vakit geçirmek için oynayabileceğimiz oyunlara merak sardığımız bir gerçek! Kimimiz bilgisayar oyunlarına kimimiz yapboz ve bulmacalara kimimiz ise kutu oyunlarına yöneldik.

Aile boyu veya arkadaş grubuyla oynanabilen ve hemen herkesin keyifli ve eğlenceli vakit geçirmesini sağlayan kutu oyunları ise ayrı bir yerde! Peki, evde oynanabilecek en eğlenceli kutu oyunları hangileri?

En Eğlenceli Kutu Oyunları

1. Jenga

Jenga kutu oyunları
Jenga

Bir çeşit konsantrasyon ve denge oyunu olan Jenga, ailecek veya arkadaş grubuyla oynanabilecek en eğlenceli ve en heyecanlı kutu oyunlarından biridir. Jenga, eşit parçalara bölünmüş tahta blokların üst üste dizilmeleriyle oluşturulan bir kuledir. Oyunda, tahta bloklar oyuncular tarafından teker teker çekilip üste dizerek kule yükseltilmeye çalışılır.  

Başlangıçta oyuncular blokları rastgele alsalar da oyunun sonraki aşamalarında hangi bloğun yerinden oynatılması gerektiği üzerine uzunca düşünülmelidir. Zira Jenga’da amaç bir bloğu rastgele almak değil, kuleyi devirmeden doğru bloğu alabilmektir.

Dolayısıyla bu oyunda, konsantrasyon, zeka ve akıl yürütme becerisi gerekir. Jenga oynayan oyuncular, bloğu çekerken tek ellerini kullanmalıdırlar. Eğer oyuncu bloğu çekerken kuleyi devirirse yenilmiş sayılır ve kuleyi tekrar dizmek zorunda kalır.

2. UNO

UNO
UNO

Sayı ve renk eşleştirmesine dayanan klasik bir kart oyunu olan UNO, evde oynanabilecek en zevkli oyunlardan biridir. Rekabetin ve adrenalinin üst seviyelerde yaşandığı UNO, çok kolay bir şekilde öğrenilebilir. UNO’da oyuncuların her biri, ellerindeki bir kartı destenin en üstünde görünen kartla eşleştirip, tüm kartlardan teker teker kurtulmaya çalışır. Aksiyon kartları ise diğer kartlardan farklı olarak oyunun kaderini değiştirir!

3. TABU

Tabu
Tabu

En popüler kutu oyunlarından biri olan TABU, evlerin yanı sıra cafe ve piknik gibi organizasyonlar da bile oynanabiliyor. TABU, en az 2’şer kişinin oluşturduğu iki grup arasında oynanıyor. Oyunda 1000’den fazla kelime içeren kartlar bulunuyor. Oyuncular ise yasak kelimeleri kullanmadan en çok kelimeyi anlatmaya çalışıyor. En fazla kelimeyi anlatmayı başaran takım ise oyunun kazananı oluyor!

4. Monopoly

Monopoly
Monopoly

Hemen herkesin aşina olduğu bir kutu oyunu olan Monopoly, pandemi sürecinde de bizleri yalnız bırakmadı! Herkese emlak kralı olma şansı sunan oyun; mülkleri satın al, anlaşmalar yap ve rüyalarını süsleyen servete kavuş mottosuyla oynanıyor. Monopoly, kaybeden kişinin kazanan kadar eğlenebildiği şahane bir oyun olarak, bence her evde bulunmalı!

5. Scrabble

scrabble
Scrabble

Scrabble oyununda, oyuncuların her biri farklı puan değerlerine sahip olan harfli taşları kullanarak kelimeler yaratmaya çalışıyor. Amaç ise kelime oluştururken en yüksek puana ulaşabilmek! Scrabble oyununda, oyuncuların alacakları puan, oyun tahtası üzerindeki ödüllü karelere ve harflerin puan değerlerine göre belirleniyor.

6. Carcassonne

Carcassonne
Carcassonne

Bir ‘şehir kurma’ oyunu olan Carcassonne, kutu oyunları arasında oldukça eski ve popüler… 2 ila 5 kişinin oynayabildiği oyunda, Fransa’daki Ortaçağ şehri Carcassonne’un bir versiyonu oluşturuluyor.

7. Catan

Catan
Catan

2000 yılında ‘Yüzyılın Kutu Oyunu’ ödülünü, 1995 yılında ise ‘En iyi kutu oyunu’ ödülünü alan Catan, en az 3, en fazla 4 kişiyle oynanıyor. Catan oyununda, oyuncular, ülkelerini geliştirerek adanın hakimi olmaya çalışıyor. Her oyun öncekinden farklı olarak başka bir harita üzerinde oynanıyor. Catan kuralları ise oldukça basit!

8. Dixit

Dixit
Dixit

Hayal gücüne dayalı bir oyun olan Dixit, 3 ila 6 kişi arasında oynanabiliyor. Dolayısıyla tam bir parti oyunu! Oyunculardan biri – her biri sırayla anlatıcı olabiliyor – anlatıcı olup, elindeki kartlara bakarak gördüğü resimle ilgili bir hikaye anlatmaya veya bir cümle kurmaya çalışıyor. Doğru tahminde bulunan oyuncu ise kazanıyor; fakat oyun bununla bitmiyor…

9. Kızma Birader

Kızma Birader
Kızma Birader

Klasik kart oyunlarından biri olan Kızma Birader, 6 yaş ve üzeri için uygundur. 2 ila 4 kişi arasında oynanabilen oyun, bir zar ve yarış oyunudur. Bir set zar ve 4 taşla oynanır. Oyunda kırmızı, mavi, yeşil ve sarı renklerden oluşan 4 piyon bulunup; oyuncular istediği rengi seçerek oynamaya başlar.

Piyonlarla birlikte kart üzerinde saat yönünde ilerlenir. Her oyunca seçtiği rengin olduğu köşeye 4 adet piyon koyar. Dört hapsedilmiş piyon, oyun tahtasının ortasındaki kendine ait renge kaçmaya çalışır.

10. BANG!

Bang
Bang

Tam bir parti ve strateji oyunu olan BANG, tüm dünyada oynanan popüler bir oyun! Vahşi Batı temalı kovboy oyunu olan BANG oyununda amaç iyilerle kötülerin amansız mücadelesinde, ayakta kalmayı başarmak. Gizli kimlikler, mantık yürütme ve blöf gibi unsurlar içeriyor.

En az 5 kişiyle oynanabilen oyunda, 7 Rol Kartı, 16 Karakter, 80 Aksiyon Kartı, 7 Bilgi Kartı, 7 Oyun Tablası, 30 Kurşun Pulu ve 1 Kural Kitapçığı yer alıyor.

Sonuç

Sizler de en sevdiğiniz oyunları yorum yaparak bizlerle paylaşın!

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarıya Kaydır