Amazfit GTS Akıllı Saat İncelemesi: 9 Başlıkta Amazfit!

Amazfit GTS akıllı saat, Apple Watch serisine benzeyen hoş bir tasarıma, canlı bir ekrana ve etkileyici pil ömrüne sahip bir akıllı saattir. Ancak tutarsız adım takibi verileri ve güvenilir olmayan uyarıları nedeniyle çok fazla eleştiri almaktadır. Cihaz Xiaomi’nin iştiraklerinden biri olan Huami tarafından üretilmektedir. Dolayısıyla Çin menşeili bir üründür.

Huami, 2014 yılından beri giyilebilir teknoloji pazarında yer alıyor olsa da fark edilmesi 2016 yılında bir Xiaomi iştiraki olarak dünyaya tanıtıldığında gerçekleşmiştir. Şirket, Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi ile olan ilişkisinden yararlanırken, birden fazla yatırımcıya sahip kendi başına bir varlık teşkil etmektedir. Xiaomi ise yalnızca ortaklık ettiği şirketlerden biridir.

Huami’nin bugüne kadarki en büyük başarısı, Mi Band ve beraberindeki Mi Fit uygulamasının viral başarısıdır ve şirketi Xiaomi’yi giyilebilir pazarın zirvesine taşıyabilmiştir. Firma, ayrıca Xiaomi ve Mi markalarına girmeyen ürünler de üretmektedir. Amazfit bunlardan biridir. Huami Amazfit markası ile kendi giyilebilir teknoloji ürününün serisini sunmaktadır. Amazfit GTS adıyla sunulan bu ürün serisi akıllı saatlerden oluşmaktadır.

Amazfit GTS - shuayip.com
Amazfit – shuayip.com

İnceleme

Amazfit GTS Akıllı Saat İncelemesi

Genel hatlarıyla, Amazfit GTS bir akıllı saattir. AMOLED ekrana sahip olan bu akıllı saat, 12 farklı aktiviteyi takip edebilen özelliklerle donatılmıştır. Optik kalp atış hızı sensörü ve kendi özel uygulaması bulunmaktadır.

Tasarım:

Tasarım söz konusu olduğunda, Amazfit’in size Apple Watch‘u hatırlatacağı bir gerçek… Huami’nin, Apple’nin giyilebilir akıllı saat tasarımını kopyaladığı söylenebilir. Dolayısıyla özgün bir tasarıma sahip değil. Kare ekrandan, siyah üzerine neon renklerle donatılan kullanıcı ara yüzüne kadar Apple’yi andıran Amazfit GTS’nin, tasarım açısından Apple Watch’ın bir klonu olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Hatta bu saati bileğinizde görenler, muhtemelen Apple Watch olduğunu düşüneceklerdir. Apple’nin akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar veya akıllı saatler gibi her cihazda, donanım ve tasarım trendlerini belirlediği bilinen bir şeydir. Ve rakip firmalar, Apple’nin tasarım felsefesini taklit etmeye hala devam etmektedir.

Amazfit akıllı saatin bir kenarında, Apple benzeri bir taç bile bulunmaktadır. Yerleşimi Apple Watch’tan biraz farklıdır ve Apple Watch gibi dönebilme özelliğine sahip değildir. Söz konusu tuş, ana ekrana dönmek veya ekran kapalıyken saati uyandırmak için kullanılmaktadır.

Akıllı saatin kalınlığı 9,4 mm; genişliği 4,2, Amoled ekran çözünürlüğü ise 442 x 348’dir. AMOLED ekran metal kasanın içine hoş bir şekilde oturmaktadır. Saatin arka yüzeyi plastik malzemeden yapılmıştır.

Amazfit GTS Akıllı Saat İncelemesi - shuayip.com
Amazfit – shuayip.com

Suya dayanıklı:

Akıllı saatin en iyi özelliklerinden biri su geçirmez oluşudur. Öyle ki saat bileğinize takılıyken duşa girebilirsiniz. 5ATM su geçirmezlik özelliğine sahip olduğu için su altında 50m’ye kadar daldırılabilir. Dolayısıyla yüzmeye bile götürülebilir.

Ekran:

Ekranın parlaklığı doğrudan güneş ışığı altında bile görüntülenebilmektedir. Otomatik parlaklığın açık olması bunun için yeterlidir. Aslında, tam parlaklığa ayarlanırsa, düşük ışık koşullarında oldukça güçlü bir görüntüye sahip olabilir. Pilden daha fazla yararlanmak için otomatik parlaklık seçeneğini açık tutmanız daha mantıklı olacaktır. 

Ayrıca, renkler ekranda iyi işlenir. Beyaz metin ve neon simgeler, siyah arka planda öne çıkmaktadır. Doğrudan bakıldığında ekran tamamen okunabilirken, yandan bakıldığında çok fazla yansıma yaparak, görmeyi zorlaştırır. Akıllı saati kullanabilmek için telefonunuza indirdiğiniz uygulamadan saatiniz ekranı için ara yüz temaları indirebilirsiniz. Bu sayede sürekli aynı ekrana bakmak zorunda kalmaz ve saatinizi farklı farklı temalarla kullanabilirsiniz.

Kullanım:

Saat, Barebone yazılımına sahiptir. Ancak kullanıcı ara yüzü basit ve kullanılması kolay bir şekilde tasarlanmıştır. Amazfit’in platform için bir adı yoktur ve üçüncü parti uygulamaları desteklememektedir. Saatte gezinmek, adım sayacına ve kalp atış hızı sensörüne hızlı bir şekilde erişmek için ekranı sağa veya sola kaydırmanız yeterlidir. 

Yukarı kaydırma, egzersiz modlarına, günlük duruma, aktivite verilerine, bildirimlere, alarmlara, zamanlayıcılara, pusulaya, müziğe ve genel ayarlara erişebileceğiniz menüyü açar. Tepeye bir kez basmak sizi ana ekrana döndürür ve uzun basmak ise antrenmanları bitirmeye yardımcı olur.

Mart 2020’nin sonlarında Huami, saatte genel hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri getiren 0.0.8.68 yazılım sürümünü kullanıma sunmuştur. Güncellenmiş sürüm ile saate; Arapça dil desteği, gelişmiş uygulama kaydırma, cihazı kapatmadan önce kısa bir titreşim seçeneği ve alarmlar sayfasına ekrandaki bir “durdur” butonu eklenmiştir.

Amazfit GTS Akıllı Saat- shuayip.com
Amazfit – shuayip.com

Amazfit GTS Teknik Özellikler

  • Ağırlık: 35 g
  • 5 ATM su geçirmezlik
  • 1.65 inç AMOLED, çözünürlük 348 x 442, 340 ppi
  • Corning Gorilla 3 temperli cam
  • Silikon 20 mm kayış
  • BioTrackerTM PPG biyolojik izleme optik sensörü
  • 6 eksenli hızlanma sensörü
  • 3 eksenli jeomanyetik sensör
  • Jiroskop
  • Hava basıncı sensörü
  • Kapasite sensörü
  • 24 saat nabız ölçme
  • Ortam ışığı sensörü
  • GPS + GLONASS
  • BT5.0 BLE
  • 220 mAh pil
  • Manyetik şarj tabanı, 2Pin Pogo Pin şarjı
  • Yaklaşık iki saat şarj süresi (%100 dolması için)
  • Android 5.0 ve üstünü, iOS 10.0 ve üstünü destekler
Amazfit GTS - shuayip.com
Amazfit – shuayip.com

Artılar

  • İki haftalık dayanabilen pil ömrü
  • Parlak ve canlı Amoled ekran
  • 50 metreye kadar suya dayanıklı

Eksiler

  • Güncellemeler ve senkronizasyon çok üzün zaman alıyor.
  • Adım izleme verileri güvenilir değil
  • Bildirimler tutarsız

Sonuç

Amazfit akıllı saat tasarımı, ekranı ve pil ömrü dışında çekici olan pek bir özelliği yoktur. Adım sayacı verileri ve bildirimlerinde tutarsızlık olması da cabası… Amazfit GTS fiyatı güncel olarak ortalama 900 ila 950 TL arasında değişmektedir. Bu konudaki düşüncelerinizi bizlerle mutlaka paylaşın!

İlginizi çekebilir:

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarıya Kaydır