Daha önceki yazımda her gün düzenli yürüyüş yapmanın sağlık açısından ne kadar faydalı olduğundan bahsetmiştim. Ancak yoğunluktan buna fırsat bulamadığımız zamanlar olabiliyor. Bu durumda ise koşu bantları imdadımıza yetişiyor. Sağlıklı yaşam trendlerine meraklı olanların ve evinin konforunda spor yapmak isteyenlerin de ilk tercihlerinden biri olan farklı koşu bandı işimizi büyük ölçüde kolaylaştırıyor.
Çeşitli markaların ürettiği koşu bandı modellerinin farklı işlevleri olabiliyor. Ancak genel olarak baktığımızda hepsinin bizi daha hareketli bir yaşama teşvik ettiğini, bu sayede de sağlığımıza olumlu katkı sunduğunu ifade etmek mümkün.
Siz de gündelik hayatın koşturmacasında düzenli olarak yürüyüş yapacak zaman bulamıyorsanız kendinize kaliteli bir koşu bandı alabilirsiniz ama tabi ki böyle bir ürün satın almadan önce neye dikkat etmeniz gerektiğini bilmelisiniz.
Bugünkü yazımda sizin için hazırladığım en iyi koşu bandı alternatifleri derlememe göz atabilir, kendinize uygun bir modeli seçerek satın alabilirsiniz.
Kaliteli Koşu Bandı Önerileri
1. Runpad Akıllı Koşu Bandı
Listemizin ilk sırasında Runpad markasının ürünü bulunuyor. Yer kaplamayan ve akıllı bir sisteme sahip olduğu ifade edilen bu bandın boyu 120 santim. Genişliği ise 46 santim. Taşıma kapasitesi olarak baktığımızda da maksimum 120 kilograma kadar kişiler için uygun olduğunu görüyoruz.
Bu ürün zarif bir tasarıma sahip ancak dışarıdan göründüğünden çok daha güçlü bir sistemi var. En iyi koşu bantları arasında yer alan Runpad’e akıllı telefonları bağlayabiliyor ve en sevdiğiniz müzik listesini oynatabiliyorsunuz.
Ürünün altında yer alan tekerlekler ile bandı istediğiniz yere rahatça taşıyabilirsiniz. Bu bandın katlanma özelliği de mevcut. Katladıktan sonra koltuğun ya da yatağın altına koyabiliyorsunuz. Fiyatı 8 bin lira civarında.
2. Voit Astra 3 HP AV
Listemizin ikinci sırasında yer alan bu ürünün boyu 126 santim ve genişliği 45 santim. Katlanma özelliği mevcut. Dijital bir ekranı olan bu bandın nabız ve yağ ölçme fonksiyonları da bulunuyor. Tüm beklentilerinizi karşılayacak kadar işlevsel olarak üretilen bu modelin koşarken ya da yürürken telefonunuzu yerleştirebileceğiniz bir alanı da var.
Tam on yedi farklı programı mevcut yani bu bandı kullanarak kendinize uygun bir egzersiz programı oluşturabilir, evinizin konforunda koşmanın tadını çıkartabilirsiniz. Fiyatı 7.300 lira.
3. Dynamic Profrom Power Plus
Bu ürünün boyu 126 santim ve genişliği 42 santim. Yine katlanabilen bir yapıya sahip. Nabız ve yağ ölçme özellikleri bulunuyor. LCD göstergesi ile hız ve adım gibi ölçümleri yapıyor. Motor soğutma sistemi sayesinde motorun ömrünün çok daha uzun olmasını sağlıyor. Profesyonel olarak antrenman yapmak isteyenler için de uygun bu ürün size üstün seviyede bir deneyim yaşatmayı vaat ediyor. Fiyatı 4.500 lira.
4. Walkingpad A1 Pro
Boyu 126 santim ve genişliği 5 santim olan bu ürünün taşıma kapasitesi benzer modellerinden biraz daha düşük. Sadece 100 kilogram ağırlığına kadar olan kişilerin kullanabileceği bu bandın da katlanabilme özelliği bulunuyor. Portatif ve az yer kaplayan ürünler arasında çok satanlardan biri olan bu koşu bandı yaktığınız kaloriyi, adım miktarını ve ne kadar mesafe kat ettiğinizi gösteriyor.
Akıllı telefona da bağlanabiliyor. Bu ürün özellikle spora yeni başlayanlar ve fazla bir kilo kaybına ihtiyaç duymayan kişiler için ideal. Evinin konforunda yürüyüş yapmak, hayatını daha hareketli hale getirmek isteyenler tercih edebilir. Fiyatı 2.900 lira.
Koşu Bandı Alırken Dikkat Edilecekler
Sizin için hazırladığım en iyi koşu bantları listesine göz attıysanız modellerle ilgili bir fikriniz olmuş demektir. Ancak bu ürünler arasından seçim yaparken nasıl bir modelin size uygun olduğunu anlama konusunda zorluk yaşayabilirsiniz. Bu nedenle kısaca dikkat etmeniz gerekenleri de yazmak istedim.
Öncelikle mutlaka bu aleti neden aldığınızı iyi bir şekilde belirlemeniz gerekiyor. Kilo mu vermek istiyorsunuz yoksa spora mı başlayacaksınız ya da sadece evinizde biraz daha fazla hareket etme amacında mısınız, bu soruların cevaplarını net bir şekilde aldıktan sonra modellerin özelliklerini incelemeye geçebilirsiniz.
Sonrasında ise ürünlere bakarken kaç kiloya kadar taşıma kapasiteleri olduğunu iyi bir şekilde anlamalısınız. Kendi kilonuz ürünün taşıma kapasitesi aralığında yer almıyorsa boş yere para verip bir bant almış olursunuz.
Son olarak da bütün bunlara karar verdikten sonra aldığınız bandı nereye koyacağınızı düşünmelisiniz. Böylece ürünün ölçüleri ile seçtiğiniz yerin ölçüsünü karşılaştırabilirsiniz.