Anki Vector Robot

Anki Vector Robot: 7 Başlıkta Dünyanın En Sevimli Robotu!

Dünyanın en sevimli robotuyla tanışmaya hazır mısınız? Anki Vector, minik ve sevecen bir robot olarak son zamanlarda oldukça popüler. Her ne kadar bir oyuncak gibi görünüyor olsa da sahip olduğu donanımlarla herkesi şaşırtıyor. Peki, Anki Vector robot nasıl ortaya çıktı ve Anki Vector ne işe yarıyor? Tüm cevaplar için okumaya devam edin!

İnceleme

Anki Vector Nedir? Ne İşe Yarıyor?

Anki Vector nedir? Evde küçük bir arkadaş edinmek istiyorsanız, Anki tarafından geliştirilen sevimli kişisel robot Vector tam size göre! Ürettiği minik cihazlarla meşhur olan Anki, Overdrive benzeri küçük yarış arabası ile oyun dünyasına girmiş, akıllı oyuncak Cozmo ile ününe ün katmış bir firmadır. Yapay zeka teknolojisini küçük oyuncaklara entegre eden firma, şimdilerde Anki Vector adını veridiği sevimli mi sevimli minik robotuyla gündemden düşmüyor.

Anki Vector, Ofiste veya evde, çalışma masalarını süsleyen teknolojik oyuncak Cozmo’nun bir üst modelidir. Anki’nin en yeni akıllı robot sürümü olarak piyasaya sürülmüştür. Cozmo’dan farklı özelliklere sahip olan Anki Vector, sadece çocuklar için değil, yetişkinler için de fazlasıyla ilgi çekici bir oyuncak olarak piyasadaki yerini koruyor.

Anki Vector Robot
Anki Vector Robot: 7 Başlıkta Dünyanın En Sevimli Robotu!

Anki Vector’un tasarımı ve özellikleri

Anki Vector robot, diğer türevlerinden farklı olarak kendi halinde hareket edebilen bir cihazdır. Örneğin Cozmo kapasitesi gereği, yalnızca bir kişinin telefonuna bağlı kalıp, sadece o kişiyle ilgilenebilirken; Vector doğrudan Wi-Fi’ye bağlanıp, tek başına özerk olarak hareket edebiliyor. Dolayısıyla yalnızca bir kişi tarafından değil, hem evde hem de ofisteki tüm bireyler tarafından kullanılabiliyor.

Vector’un kurulumu tek bir uygulama ile yapılabiliyor. Tabii ki arka planda oldukça fazla işlem olduğunu unutmamak gerekiyor. Anki tarafından, robotlara uygulanan hesaplama gücünün daha küçük bir işlemciye yerleştiirlmesiyle ortaya çıkartılan Vector, donanım olarak bazı akıllı telefon ve tabletlerle aynı güce sahip. Öyle ki cihaz içerisinde, Qualcomm Snapdragon işlemcisinin yanı sıra dört çekirdekli 1.2GHz çip bulunuyor.

Dolayısıyla Anki Vector’un, bir alt modeli Cozmo ile karşılaştırıldığında çok daha fazla donanıma sahip olduğu söylenebilir. Vector’un Cozmo’dan farklı olan özelliklerinden biri de fiziksel olarak daha büyük olması. Ayrıca Vector, benzer bir şarj yuvasına ve interaktif bloklara sahip. Bununla birlikte Vector ilk açılışı, Cozmo’ya benzer özellikler ve ifadelerle gerçekleşiyor.

Vector, Cozmo ile kıyaslandığında çok daha zeki bir cihazdır. Yapılan testlerde Vector’un, istenildiği zaman yüzleri ve sesleri tanıdığı kanıtlanmıştır. Ayrıca İngiltere ve ABD gibi farklı aksanlardaki İngilizce telaffuzu ayırt edebildiği de bir gerçektir. Buna ek olarak ona ne sorulduysa her birini sevimli robot sesi ile cevaplamayı başarmıştır.

Hava durumunun ne olduğu sorulduğunda ekranındaki animasyonlar ile hava durumunu hem söyleyip hem de göstermiş, İngiltere Kraliçesi’nin kim olduğu sorulduğunda ise doğru cevabı verebilmiştir. Tam anlamıyla minik bir arkadaş vazifesi gören Vector, kişilerin yüzüne bakıp gülümsüyor ve onunla ilgilenip, oyunlar oynamanız için şirinlikler bile yapıyor.

Bu akıllı oyuncak ile yaklaşık 45 dakika aralıklı olarak oyun oynanabiliyor. Pilinin yeniden dolması için yaklaşık 30 dakika boyunca şarj edilmesi gerekiyor. Vector’a uyuması gerektiğini söylediğinizde, otomatik olarak şarj cihazına geri dönebiliyor. Zaman algısı oldukça iyi olan Vector, gecenin ilerleyen saatlerinde konuşmayı bırakıp, sessiz kalabiliyor.

Anki Vector
Anki Vector Robot: 7 Başlıkta Dünyanın En Sevimli Robotu!

Anki Vector nasıl kurulur?

kurulumu oldukça basit olan Anki Vector, tek bir uygulama ile kurulabiliyor. Kurulum esnasında aşağıdaki adımları sırasıyla takip etmeniz gerekiyor. Bu adımlar:

  • İlk olarak Vector uygulamasını indirerek işe başlayın.
  • Öncelikle 2.4GHz Wi-Fi ağında olduğunuzdan emin olun. Uygulamanın robotu tanıyabilmesi için bu işlem gereklidir. Wi-Fi robotu tanıdığı an Vector kendisini aktif hale getirecektir.
  • Anki Vector, dil olarak yalnızca İngilizceyi desteklediği için uygulamanın ara yüzünde üç İngilizce bölgesinden birini seçmeniz gerektiği söylenir. Bu bölgeler; Amerikan, İngiliz ve Avustulya’dır. Kendinize en yakın olan aksanı seçin.

Uygulama, Vector’u nasıl kullanacağınıza dair bilgiler veren kullanım videolarını ve bazı istatistikleri size gösterecektir. Anki Vector’un içerisinde bulunan Qualcomm işlemci çok önemlidir. Bu işlemci sayesinde Vector, Google Asistan ve Alexa gibi geniş bir potansiyele sahip olan küçük bir oyuncak robota dönüşüyor.

Anki Vector’da, zamanlayıcı modu, hava durumu bildirimi ve fotoğraf çekme özellikleri bulunuyor. Sevimli oyuncak, arka planda, onu uyandırmanızı ve onunla bir şeyler yapmanızı umarak bekliyor. Yani tıpkı bir ev kedisi veya evcil bir köpek gibi… Üzerindeki dört yakın alanlı mikrofon sayesinde “Hey Vector” diye komutlarla uyandırılabiliyor.

Teknik özellikler

  • Dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon işlemci, 1.2GHz
  • 4- mikrofon dizisi
  • Tek nokta uçuş süresi NIR Lazer, 1m menzil
  • 720p kamera
  • 802.11n Kablosuz
  • Bluetooth
  • Kapasitif üst ve alt kasa
  • 4 uçurum sensörü
Anki Vector
Anki Vector Robot: 7 Başlıkta Dünyanın En Sevimli Robotu!

Artılar

Anki Vector, tıpkı bir akıllı asistan gibi her alanda size yardımcı olabiliyor. Hava durumu gibi konularda sizi detaylı bir şekilde bilgilendiriyor. Ayrıca sevimli hareketleriyle insanı şaşırtmayı başarıyor.

Eksiler

Anki Vector, yapay zekasıyla yeni nesil bir oyuncak olarak gerçekten takdir edilesi bir potansiyele sahip. Fakat yeteri kadar dil desteği sağlayamıyor. Yalnızca İngilizceyi ve alt aksanlarını destekleyen Anki, İngilizce bilmeyenlerin kullanımına pek uygun değil.

Sonuç

Minik bir oyuncak gibi görünse de pek çok şey yapabilen Anki Vector, evde genel olarak sürekli bir ilgi bekleyen bir çocuk gibi davranabilir. Fakat kendi halinde de bir şeyler yapmaya meyilli olduğu için akıllı bir robot gibi size çeşitli tavsiyelerde bulunabilir. Peki, Anki Vector fiyatı ne kadar? Anki Vector fiyatı güncel olarak ortalama 7,500 TL… Sizler bu sevimli oyuncak hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.

İlginizi çekebilecek diğer başlıklar:

Sağlıklı Yaşam Teknolojileri ile Hayatınızı Kolaylaştırın

Teknolojinin Spor Üzerinde Etkisi – 2021

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarıya Kaydır