Bebek Küveti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler! 6 Bebek Küveti Modeli

Yeni doğan bebekleri yıkamak, çoğu zaman fazlasıyla zahmetli oluyor. Bebekleri normal küvette yıkamanın çeşitli riskleri olduğu için (başını küvete çarpması gibi) bebeklere özel tasarlanan küvetleri tercih etmek gerekiyor. Bebek küvetlerinin pek çok farklı varyasyonu bulunuyor. Peki, nasıl bir bebek küveti almak gerekiyor? Bebek küveti alırken nelere dikkat edilmeli? Hani bebek küveti modeli daha iyi?

İnceleme

Nasıl bir bebek küveti almalıyım? Nelere dikkat etmeliyim?

Bebeklere banyo yaptırmak fazlasıyla stresli bir deneyimdir. Zira söz konusu banyo işlemi, yanlışlıkla boğulma, bebeği düşürme veya kafa travmaları, çok sıcak veya çok soğuk su derecesi gibi çok daha fazla riski içerisinde barındırıyor. Ancak, sık karşılaşılan banyo kazalarını önlemenin kolay bir yolu var: güvenli ve pratik bir yeni doğan küveti satın almak. Sizler için bu süreci kolaylaştırmak için bebek küveti satın alırken bilmeniz gerekenleri listeledim! Gelin, inceleyelim…

Bebekler normal banyo küvetlerinde asla yıkanmamalıdır. Banyo esnasında bebeği ayakta tutmak çok zordur. Ayrıca işlem sonunda sırtınız ve dizleriniz kesinlikle ağrıyacaktır. Buna ek olarak söz konusu durum bebek için de çeşitli riskler taşımaktadır. Daha güvenli bir alternatif olarak, çoğu ebeveyn portatif bir bebek küveti tercih etmektedir. Piyasadaki portatif bebek küvetleri şöyle sıralanabilir:

standart bebek küveti
Standart bebek küvetleri

Standart bebek küvetleri

Standart bebek küvetleri, gösterişsiz ve plastik küvetlerdir ve çoğu zaman bebekler için güvenilir bir seçenektir. Standart küvetlerin pek çoğu, bebeklerin biraz dik konumda oturmasını sağlayabilmek için konturlu bir tasarıma sahiptir. Bu küvetlerin bebeklerin büyüklüğüne göre boyut çeşitleri mevcuttur. Ayrıca standart bebek küvetleri fiyat açısından da oldukça ekonomiktir.

Dönüştürülebilir bebek küvetleri

Bebeğinizle birlikte büyüyecek şekilde tasarlanan dönüştürülebilir bebek küvetleri, adından da anlaşılacağı üzere ayarlanabilir bir tasarıma sahiptir. Dolayısıyla küvet, yeni doğan, bebek ve yürümeye başlayan çocuk aşamalarında rahatça kullanılabilir.

Katlanabilir bebek küvetleri

Küçük alanlarda kolay saklama için ideal olan katlanabilir bebek küvetleri, apartman dairelerinde ve daha küçük evlerde yaşayanlara hitap ediyor. Katlanır bebek küveti kullanıyorsanız, sağlam olduğundan ve su sızdırmadığından emin olmanızda fayda var.

Şişirilebilir bebek küvetleri

Alandan tasarruf etme, kolay saklama ve yolculuk esnasında dahi kolay taşınabilir bir küvettir. Birçoğunda bir vantuz veya takılı bir kanca bulunur. Böylece şişme küvet, kurutmak için asılabilir. Ürünün en önemli dezavantajı, sürekli şişirip, indirmek zorunda kalmaktır.

Lüks bebek küvetleri
Lüks bebek küvetleri

Lüks bebek küvetleri

Bebeğinize spa benzeri bir deneyim yaşatmak ister misiniz? Lüks bebek küvetleri genellikle; motorlu su jetleri, küçük bir duş başlığı, sakinleştirici titreşimler ve bunlar gibi daha pek çok özelliğe sahip olabilmektedir. Lüks bebek küvetleri diğer küvet çeşitlerine göre daha ağır ve aynı zamanda çok daha pahalıdır.

Ayaklı küvetler

Ayaklı küvetlerin en önemli özelliği, bebeğinizi yıkamak için eğilmek zorunda kalmamanızdır. Ayarlanabilir ayaklarıyla küveti kendinizi göre konumlandırıp, bebeğinizi rahatlıkla yıkayabilirsiniz.

Bebek küvetinde bulunması gereken özellikler!

  • Sıcaklık göstergesi

Birçok bebek küvetinde, suyun çok sıcak olup olmadığını bildirmek için renk değiştiren bir tahliye tapası veya etiket benzeri bir şerit bulunur. Bazı küvetlerde ise ayrıca dijital sıcaklık göstergeleri yer alır. Banyo suyunun sıcaklığı yaklaşık 37 derece olmalıdır.

Daha fazlası bebeğiniz için risklidir. Yanıkları önlemek için, küvette termometre olsa bile, dirseğinizi veya bileğinizi kullanarak her zaman Bebeğin su sıcaklığını iki kez kontrol edin. Küvetinizde sıcaklık göstergesi yoksa ayrı bir aparat olarak satın alabilirsiniz.

  • Küvet kenarları

Bir bebek küveti düzgün ve sarkan (aşağı doğru bükülen) bir kenara sahipse, kullanımı daha kolay olacaktır. Bu sayede bebeğinizin çizilmesini önleyebilirsiniz. Ayrıca bebeğiniz içindeyken küveti hareket ettirmemelisiniz.

Bebek küveti
Bebek küveti çeşitleri
  • Kaymaz yüzey

Bebeğinizi şampuanlayıp, sabunladığınızda son derece kaygan olacaktır. Dolayısıyla tutulması da zorlaşacaktır. Bu sebeple bebeği yerinde tutmak için kaymaz yüzeye sahip bir bebek küveti almalısınız.

  • Su doluluk göstergesi

Birçok uzman, bebek küvetini 5 ila 10 cm suyla doldurmanızı önerir. Genellikle “MAX” kelimesinin eşlik ettiği küvetin iç kısmındaki bir çizgi, aşırı doldurmayı önlemek için bir kılavuz görevi görür. Dolayısıyla küvette böyle bir gösterge olup olmadığına dikkat edin.

  • Su boşaltma tıpası

Bebeğinizi yıkamak için eğildikten sonra, ağır bir küveti kaldırıp boşaltmak sırtınız ve kollarınız için iyi olmayacaktır. Dolayısıyla kendi konforunuzu da düşünerek bebek küvetinde suyu boşaltmak için bir tıpa olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Bu tıpa sayesinde yorulmadan, suyun hızlı ve basit bir şekilde küvetten akmasını sağlayabilirsiniz.

Sonuç

Bebek küveti seçimi konusu bebeğin güvenliği açısından oldukça önemlidir. Ancak bu konuda anne – babaların işini kolaylaştırabilecek bir dizi bebek küveti çeşidi bulunmaktadır. Yukarıdaki seçenekler ve dikkat edilmesi gereken hususlar doğrultusunda bebeğiniz için en doğru küveti bulacağınızdan şüphem yok! Bu konuyla ilgili yorumlarınızı bekliyorum…

Dikkatinizi çekeceğini düşündüğüm birkaç içerik:

Siveno %100 Doğal Bebek Köpük Şampuanı

Sebamed Baby pH 5.5 Bebek Şampuanı İncelemesi

Dalin Klasik 0 Paraben Bebek Şampuanı İnceleme

Trukid Egzema Bebek Şampuanı İnceleme 236 ml

Bebek beşiği nasıl olmalı? 5 Önemli Kural!

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarıya Kaydır