Yeni Başlayanlar için Balıkçılık Malzemeleri: 2. Liste!

Balık tutmaya yeni başladıysanız, ihtiyacınız olabilecek tüm balıkçılık malzemelerini içeren listemizin devamı ile sizlerleyiz. Bakalım, balık tutmak için gereken malzemeleri içeren ikinci listede bizleri neler bekliyor? Okumaya devam edin…

Yeni Başlayanlar için Balıkçılık Malzemeleri

1. Platinler

İhtiyacınız olan önemli ekipmanlardan biri de platindir. Attığınız her misina için bir tane eklemeniz gerekecek, böylece hafif kancanız ve yeminiz daha derine battıkça misinanız dengede kalacak. Özellikle uzun süreler balık tutanlar için av sırasında bir noktada onları kaybedeceğiniz için, elinizde bol miktarda ekstra platin olduğundan emin olun. Platinler geleneksel olarak kurşundan yapılır, ancak daha yenileri pirinç, tungsten, çelik ve bizmut gibi daha çevre dostudur. 

Ayrıca, kancanızın ne kadar derine inmesini istediğinize bağlı olarak farklı şekil ve ağırlıklarda üretirler. Buna ek olarak oltanıza kolayca takıp çıkarabileceğiniz çok küçük yuvarlak olanlar olan küçük bölünmüş atış platinleri de alabilirsiniz. Bölünmüş çekimler, yemi istediğiniz derinliğe yakın tutmanıza yardımcı olmanın yanı sıra, daha uzun bobberlerinizi suda (şamandıranızın alt kısmına istiflendiğinde) ayakta tutabilir.

Platin
Platin – shuayip.com

2. Fırdöndü

Bazı canlı veya yapay yemlerin, bükülene kadar ipinizi döndürdüğünü göreceksiniz. Fırdöndü, misina ile yem arasında bağlantı aracı görevi görebilir ve yeminizin misinayı etkilemeden serbestçe dönmesine ve hareket etmesine (canlı yem durumunda olduğu gibi) izin verir.

Fırdöndünün her iki ucunda bir halka vardır, ancak farklı yapar veya canlı yemler ve ipler takarken zamandan ve emekten tasarruf etmenize yardımcı olmak için bir çıtçıt ekleyebilirsiniz. Bununla birlikte, özellikle daha büyük balıkları yakalarken, hızlı fırdöndülerdeki çıtçıtların kolayca kırılabileceğini unutmayın. Bu nedenle kaliteli olanları satın almanızda fayda var.

Fırdöndü
Fırdöndü – shuayip.com

3. Kargaburun

Kargaburun, kancaları balıktan çıkarmak için kullanacağınız ekipmandır. Kargaburun sayesinde keskin dişlerle veya kancanın ucuyla balığı çıkarırken kendinize zarar verme riskiniz ortadan kalkar. Kaza durumunda kancaları derinizden çıkarmak için de kargaburuna ihtiyacınız olabilir.

Temelde herhangi bir kargaburun pensesi işinizi görecektir, ancak paslanmaz çelik olanlara ve bükülmüş, açılı uçlu bir pense almanız daha iyi olacaktır. Böylece daha iyi bir kavis için kancaları çıkarmak ve/veya bükmek daha kolay olacaktır.

Kargaburun
Kargaburun – shuayip.com

4. Hat kesici

Oltalar süper sağlam olacak şekilde tasarlanmıştır, bu nedenle yeni bir olta kurmak veya bir engelden kurtulmak için kesinlikle bir kesiciye ihtiyacınız olacak. Bu kedici Herhangi bir şey olabilir. Ancak balıkçılar genellikle küçük bir makas veya çakı gibi mümkün olan en küçük aletleri seçerler, böylece bir olta takımı kutusuna kolayca sığabilirler. Sizler de balık yeminizi küçük parçalara ayırmanıza da yardımcı olabilecek keskin ve kullanışlı bir kesici alet tercih edin.

5. Güneş gözlüğü

Parlak gün ışığında balık tutarken, güneş su yüzeyinde parlama oluşturabileceğinden bazen balığın nerede olduğunu görmek zor olabilir. Yüzeyin altını daha iyi görmenizi ve balığın yerini tam olarak belirlemenizi sağlayan polarize lenslere sahip iyi bir güneş gözlüğüne ihtiyacınız olacaktır. Aynı zamanda polarize güneş gözlükleri, gözlerinizi güneşin zararlı UV ışınlarından da koruyacaktır.

6. İlk yardım kiti

Güvenli ve eğlenceli balık tutma maceraları yaşamak istesek de arada sırada bazı kazalar meydana gelebilir. Kazalar sonucu oluşabilecek küçük yaralanmalar durumunda, yanınızda kullanışlı bir ilk yardım çantası bulundurmanız gerekir. Bazı yara bantları, küçük bandajlar, su geçirmez tıbbi bantlar ve bir kancanın elinize veya herhangi bir yere batması girmesi durumunda kullanmak için antibakteriyel merhem içeren küçük bir paket hazırlamalısınız.

7. Güneş kremi

Güvenlikten bahsetmişken, kesinlikle unutmamanız gereken şeylerden bir diğeri de cildiniz için ekstra koruma sağlamanız için kullanacağınız güneş koruyucu kremlerdir. Üzerinizde uzun kıyafetler olsa bile, tüm gün güneşin alnında balık tutacaksanız, maruz kalan tüm cilt bölgelerine güneş koruyucu bir formül içeren krem sürdüğünüzden emin olun. Güneş kreminin boyut açısından küçük olmasında fayda var. Böylelikle güneş kremi olta takımı kutusuna sığabilir ve her balığa çıktığınızda yanınıza alabilirsiniz.

Takım çantası
Takım çantası – shuayip.com

8. Takım çantası

Takım çantası, tüm malzemeleri, kancaları, platinleri, yemleri, penseleri ve diğer tüm küçük aletlerinizi depolamanız için gereklidir. Sadece eşyalarınızı taşımanıza yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda her şeyi düzenli tutacaktır.

Olta takımları, içinde bulunduğunuz balık avı türüne (spor veya eğlence), tercih edilen avlanma tarzına, avlayacağınız balığın boyutuna ve diğer birçok faktöre bağlı olarak birçok şekil ve boyuta sahip olabilir.

Kıyıda balık tutmayı planlıyorsanız, çantanıza sığabilecek küçük olta kutuları yeterli olabilir. Kıyı balıkçılığı yaparken, taşıması büyük bir kutuyu taşımaktan daha kolay olacağından, küçük bir olta takımı getirmeniz yeterlidir.

Sonuç

Yeni başlayanlar için gerekli olan balıkçılık ekipmanları bu kadar! Eklemek istediğiniz herhangi bir şey varsa yorumlarınızda belirterek bizlere iletebilirsiniz.

Ayrıca bakınız:

Balıkçılık Malzemeleri: Yeni Başlayanlar için 6 Ekipman

Amatör Balıkçılık Yöntemleri: Light Rock Fishing (LRF)

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarıya Kaydır