2021 Yılının En Çok Satılan Kitapları

Pandemi süreciyle birlikte gelen kapanma dönemleri ve kısıtlamaların ardından 2021 yılında internetten alışveriş büyük bir hız kazandı. Pek çok farklı ürünü internetten temin etmeyi tercih eden alıcılar kitaplarını da bu yöntemle almaya başladılar.

2021 yılında kitap satışlarının da geçtiğimiz yıllara göre ciddi oranda arttığını söyleyebiliriz. Özellikle internetten kitap alışverişi yapan okurlar en çok okunanlar listesinin yıl içinde sıkça değişmesini sağladı.

Ben de bugünkü yazımda sizin için bu yılın en çok beğenilen ve en fazla satılan kitaplarını derlemek istedim.

2021 yılının en çok satan kitaplarına göz atın
Çok Satanlar Listesi

2021 Yılında En Çok Satanlar Listesi

Listemizin ilk sırasında baktığımızda Doğan Cüceloğlu’nun “Var Mısın? Güçlü Bir Yaşam İçin Öneriler” adlı kitabını görüyoruz. Yazarın gençlik anılarını anlatırken aynı zamanda da nasıl daha coşkulu bir birey olunacağına dair verdiği önerileri okuduğumuz bu kitabın satışları Doğan Cüceloğlu’nun ani ölümü ile birlikte büyük oranda arttı. Bu talihsiz olayın ardından kitabın satış sayısı birden yükseldi ve yazar en çok satanlar listesinin bir numarasına yerleşti.

İkinci sırada ise Orhan Pamuk’un “Veba Geceleri” kitabı bulunuyor. Oldukça uzun bir eser olan Veba Geceleri 1901 yılında üçüncü Veba Salgını döneminde Osmanlı devletinde bulunan Minger adasında geçiyor. Aynı anda hem salgın sürecini anlatan eser hem de heyecanlı ve sürükleyici bir aşk romanı olma özelliğini taşıyor. Kitabın Veba Salgını dönemini anlatması günümüzde yaşadığımız COVID-19 pandemisi ile paralellik gösterdiği için satışlarının hızla artması aslında hiç de şaşırtıcı sayılmaz.

Listemizin üçüncü sırasında Amin Maalouf’un “Empedokles’in Dostları” romanı yer alıyor. Hem romanları hem de deneme eserleri ile dikkat çeken yazarın bu kitabı geleceğe yönelik bir kurgu hikaye anlatıyor. Distopik bir dünya yaratarak bizi fantastik bir evrene götürüyor. Yine pandemi döneminin çizdiği olumsuz tablonun etkisiyle okurların bu eser gibi farklı kitaplara da çok daha fazla ilgi gösterdiğini ifade edebiliriz. Yazarın yarattığı bu distopik dünyada teknolojinin ve tıbbın günümüze çok daha fazla geliştiğini ve yaşam koşullarının tamamen değiştiğini söyleyebiliriz. Böyle hikayeler ilginizi çekiyorsa bu dönemde okumak için oldukça uygun olacaktır.

Dördüncü sıraya geçtiğimizde karşımıza Jean Christophe Grange’ın “Küllerin Günü” romanı çıkıyor. 2021 yılının Mart ayından beri çok satanlar listesinden inmeyen bu eser masumiyetin hüküm sürdüğü bir dünyada bir katilin neden ısrarla cinayet işlediğini sorguluyor. Ayrıca kitap masum bir toplumda suçlu katil midir yoksa toplumun üyeleri midir sorusunun cevabını arıyor. Gerilimli hikayeleri sevenlerin çok sevdiği bu eseri siz de alıp okuyabilirsiniz.

Beşinci sırada George Orwell’in “Hayvan Çiftliği” romanı yer alıyor. Yine pandemi dönemi için çok uygun distopik eserlerden biri olan bu roman aslında geçtiğimiz yıllardan beri dönem dönem çok satanlar listesine giriyor. Ancak bu yıl içinde daha uzun süre listenin üst sıralarında kaldığını söyleyebiliriz.

e6e8196cb3b3c7420618c2c8b3886d00 2021 2 | Shuayip.com
Hayvan Çiftliği

Romanın sert üslubu ve etkileyici hikayesi bizi şimdiki zamandan alıyor ve yazarın olumsuzluklarla dolu evrenine götürüyor. Bu romanı okurken belki hayatınızdaki tüm dertleri unutacak ve karakterlerin sorunlarına odaklanacaksınız.

Listemizin altıncı sırasında John Steinbeck’in “Fareler ve İnsanlar” romanı yer alıyor. Klasik eserlerden biri olan bu roman Pulitzer ve Nobel Edebiyat Ödüllü Steinbeck’in en önemli kitabı olarak görülmektedir. Bu roman çağımızın toplumsal meselelerine ışık tuttuğu için modern dünya edebiyatının başyapıtları arasında sayılıyor. Ayrıca insan ilişkileri ile ilgili ciddi analizler içeren bu hikaye de dönem dönem çok satanlar listesinde üst sıralara çıkıyor.

Dokuzuncu sırada yine George Orwell’in “1984” adlı eseri bulunuyor. Yazarın güçlü ve sert dili ile hikayelerinde çizdiği karanlık tablo aslında bizim de uzunca bir süredir yaşadığımız olumsuzlukların içinde bu hikayede kendimizi görmemizi sağlıyor. Okurların bu kabus senaryosunu okuduğunda kendi hayatlarından kesitler bulacağı bu hikaye hem günümüze hem de gelecekte yaşama ihtimalimiz olan şeylere ışık tutuyor.

Listemizin son sırasında Dag Solstad’ın “T. Singer” eseri bulunuyor. Bu yılın Nisan döneminden beri çok satanlar listesinin üst sıralarından inmeyen bu roman Haruki Murakami ve Per Petterson gibi ünlü yazarlar tarafından da çok fazla övgü alan bir eser. Çağdaş Norveç edebiyatının en büyük yazarlarından biri olan Solstad yine diğer pek çok romanındaki gibi bize bir karakter üzerinden toplumsal izlenimler sunuyor.

Sizin de böyle bir alışveriş yapma planınız varsa bu listeden faydalanabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarıya Kaydır